Næringsaktør med respekt og godvilje!

Næringsaktør med respekt og godvilje!

On juli 19, 2016, Posted by , In FORSIDEN,Fremhevet i widget,Helter,Samfunn, With Kommentarer er skrudd av for Næringsaktør med respekt og godvilje!

Folk flest ønsker å ha det ryddig, pent og rent på utearealet av sin eiendom. Vi fjerner boss, vi rydder, vi koster, vi høytrykkspyler og vi er helt enkelt veldig opptatte av at våre eiendommer skal fremstå trivelig for oss selv og for andre. Dette er en folkelig skikk på privat eiendom som viser respekt og godvilje for naturen, og for samfunnet som folk og trivsel!

Men hva med næringsaktørene? Burde ikke de også ivareta sine utearealer på lik linje med folk og privat eiendom? Burde ikke de også vise respekt og godvilje for naturen, og for samfunnet som folk og trivsel?

Slik det er i dag, fremstår veldig mange av næringsaktørene som om de er tildelt en slags mandat om at de bare kan gi en faen, for å si det på godt Norsk! Folkeskikk, respekt og godvilje er helt klart utelatt hos veldig mange av næringsaktører, vedrørende utearealene deres som ser ut som en grisebinge, og i det hele tatt et trist og tragisk syn. Spesielt i Fyllingsdalen, en bydel like utenfor Bergen sentrum.

Det er spesielt næringsområder som inneholder en eller flere dagligvarebutikker, eller annet utsalg av mat og drikke, som har en tendens til å være tilgriset. Rema 1000, Kiwi, Coop Xtra, Esso, Narvesen og den slags næringsaktører er typiske «bossfyllinger» på sin egen beliggenhet og nærområde ellers.

Her nedenfor har jeg oppramset de næringsaktørene i gitte kategorier som jeg passerer når jeg går på tur med hunden min. Kun en av dem betrakter jeg som en helt. En helt med respekt og godvilje for seg selv, for vår natur, og for vårt samfunn som folk og trivsel. Poengene jeg har gitt er ut i fra ivaretakelse av deres uteareal.

 

 

 

Allmenningen i Fyllingsdalen

 

2 - Boss og uorden i Fyllingsdalen Spelhaugen Allmenningen Bergen 3 - Boss og uorden i Fyllingsdalen Spelhaugen Allmenningen Bergen

Allmenningen i Fyllingsdalen er en helt! De har et høyt fokus på ryddighet og renslighet i sitt uteareal, hvor de åpenlyst forplikter seg selv og pådrar seg kostnader i større grad enn mange andre næringsaktører, for å være et godt eksempel med respekt og godvilje for naturen, og for samfunnet som folk og trivsel!

Allmenningen i Fyllingsdalen har blant annet Kiwi og Europris i sitt sortiment, men klarer likevel å holde orden på sitt uteareal som gir en en meget god utstråling for Fyllingsdølene.

Helt feilfrie er de ikke. Som du ser på de nederste bildene her over, var her litt boss i skuret for handlevogner, som fremdeles lå der en uke senere. For moro skyld, ble her også observert et is-papir og et sigarettfilter på eiendommen deres. Annet enn dette, hvor bosset i skuret for handlevogner er hva som er av betydning, må det sies at Allmenningen i Fyllingsdalen er en helt og fortjener skryt og positive tilbakemeldinger fra Fyllingsdølene.

Allmenningen i Fyllingsdalen får også gode poeng for å ha utarbeidet tomten med meget flotte murer av naturstein, bed og beplantning som «skillevegger» mot offentlig vei og som struktur i sitt eget parkeringsområde. Her kunne de satt opp noen rimelige kantmurer, men de har valgt å investere tungt i å lage et flott uteareal for seg selv og for Fyllingsdølene!

 

Allmenningen i Fyllingsdalen er en næringsaktør med respekt og godvilje. De er alt i alt en helt og får 9 av 10 poeng.

 

 

 

Oasen Kjøpesenter

 

2 Boss og uorden på Oasen Senter i Fyllingsdalen Bergen1 Boss og uorden på Oasen Senter i Fyllingsdalen Bergen

Svært tragisk og respektløst mot naturen og Fyllingsdølene. Her er det opprydning fra tid til annen, men alt for dårlig, og eiendommen deres inneholder til en hver tid en god del boss. Bakplassen benyttes også til mottak for elektroniske produkter som skal vrakes, hvor dette er i offentlig innsyn for dem som bor bak Oasen Senter.

2 av 10 poeng.

 

 

 

Esso

 

1 Boss og uorden på Esso i Fyllingsdalen Bergen

3 av 10 poeng.

 

 

 

Rema 1000 Spectrum

 

1 Boss og uorden på Spectrum i Fyllingsdalen Bergen

Som regel pent her, men litt boss fra tid til annen grunnet overfylte bosspann. Restavfall og lagring av emballasje i det åpne for offentligheten trekker ned. 5 av 10 poeng.

 

 

 

Rema 1000 Lynghaugparken

 

1 Boss og uorden på Rema 1000 Lynghaug i Fyllingsdalen Bergen

6 av 10 poeng.

 

 

 

Extra Løvås

 

1 Boss og uorden på Extra Løvåsen i Fyllingsdalen Bergen

6 av 10 poeng.

 

 

Klikk gjerne he for å se det store bildet